Dalai Lama îl critică pe Vladimir Putin

Data publicării:
Dalai Lama-AFP Mediafax Foto-EVERT ELZINGA

 

„Atitudinea sa este: eu, eu, eu”, a explicat liderul spiritual tibetan într-un lung interviu pentru "Welt am Sonntag", amintind că liderul rus a fost preşedinte, apoi premier, după care iarăşi preşedinte.

„Este un pic cam prea mult. Este foarte egocentric”, a adăugat laureatul Premiului Nobel pentru pace, care tocmai a efectuat o vizită la Hamburg.

„Ne-am obişnuit cu faptul că Zidul Berlinului a căzut. Dar preşedintele Putin pare să vrea să îl reconstruiască. Dar el aduce un prejudiciu ţării sale acţionând în acest fel. Izolarea este un act sinucigaş pentru Rusia”, a adăugat Dalai Lama, potrivit Mediafax.

El a asigurat totuşi că China şi Rusia sunt în situaţii diferite.

„China vrea să facă parte din sistemul politic mondial şi va fi dispusă să accepte regulile internaţionale pe termen lung”, a afirmat Dalai Lama, care a fugit din Tibet pentru a se refugia în India în 1959, după eşecul unei revolte în Lhassa împotriva dominaţiei chineze.

„Nu am impresia că acest lucru contează pentru Rusia sau pentru preşedintele Putin la ora actuală”, a conchis oficialul religios.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri