Dmitri Rogozin, o nouă amenințare la adresa României: Vă vom explica cine sunteți și ce credem despre voi

Data publicării:
rogozin twitter-1

Foto: Twitter

„Cred că era nervos... nervos și a vorbit gura fără el. La Rogozin nu e nimic de mirare din punctul ăsta de vedere”, a fost reacția președintelui Traian Băsescu.

Astăzi, vicepremierul rus a scris că autoritățile de la București nu i-au permis accesul în spațiul aerian al României, la cererea Statelor Unite. La scurt timp după aceea, însă, pe contul său de Twitter în rusă a apărut o fotografie în care pe fundal se vede aeroportul Domodedovo din Moscova.

Dmitri Rogozin a mai spus că și Ucraina i-a refuzat accesul în spațiul său aerian și că va părăsi Transnistria în pofida acestei interdicții. „Data viitoare voi zbura la bordul unui TU-160”, afirmă vicepremierul rus, referindu-se la o clasă de bombardiere rusești.

Vicepremierul rus a sărbătorit ieri Ziua Victoriei la Tiraspol, în regiunea separatistă Transnistria.

Înainte de a ajunge la Tiraspol, vicepremierul rus a acuzat Kievul că nu i-a permis accesul în spațiul aerian al Ucrainei așa că el a zburat prin spațiul aerian al României.

Dmitri Rogozin se află pe lista cu oficialii ruşi sancţionaţi de Uniunea Europeană, ceea ce înseamnă că nu are voie să pună piciorul în spaţiul comunitar, dar poate străbate spaţiul aerian al statelor membre.

Expertul în securitate Hari Bucur a declarat la Digi24 că, în opinia sa, Dmitri Rogozin „nu acționează de capul lui și nu își arată propia educație doar aici. Ce face e în linie cu acțiunile Moscovei, care încearcă să tatoneze și să vadă care e limita de toleranță a Europei și a SUA, dar în special a Europei”.

Sunt declarații de o tonalitate iresponsabilă. Rogozin, dacă nu mă înșel, a fost ambasadorul la Bruxelles al Federației Ruse. El se mai manifesta cu niște diferite afirmații discutabile. Cred că are, probabil, un fel de comlpex antiromân. E un comportament strict inacceptabil și sunt convins că autoritățile române și nu numai îi vor da răspunsul cuvenit. Evident, în termeni diplomatici, nu coborându-ne la nivelul acestei discuții absolut inadmisibile”, a spus, la rândul său, profesorul de istorie Adrian Niculescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri