Doi frați gemeni și-ar fi ucis mama pentru că nu i-a lăsat să se înroleze în ISIS

Data publicării:
ISIS captura

Crima a fost sâvărșită pe 24 iunie, iar purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne din Arabia Saudită a anunțat că cei doi frați au devenit principalii suspecți, relatează Euronews.

Potrivit sursei citate, fapta a stârnit dezbateri aprinse în țara arabă, oamenii temându-se de influența pe care o are wahhabismul - o sectă islamică, mai ales că islamul propovăduiește că respectul față de bătrâni înseamnă o cale sigură către rai.

Agenția de presă Reuters a încercat să contacteze avocații și membrii familiei și relatează că, deocamdată, nu poate confirma că fapta poate fi pusă pe seama grupării teroriste Stat Islamic sau a vreunei ideologii.

Într-un comunicat de presă, ministerul de Interne din această țară a afirmat că cei doi frați au fost arestați pentru că au înjunghiat-o pe mama, pe tatăl și pe unul dintre frați. Femeia în vârstă de 57 de ani, care avea obiecții în legătură cu înrolarea celor doi în ISIS, a murit.

Ei au fost arestați în timp ce încercau să treacă frontiera în Yemen, o țară arabă sfâșiată de război civil.

„Dacă (crima, n.r.) era comisă pe fondul consumului de droguri sau de tineri răzvrătiți, poate că nu era neobișnuit. Șocul este că a venit din partea unor copii religioși care au acționat în numele islamului”, a spus scriitorul saudit Mohammad Ali al-Mahmoud.

Euronews mai arată că nu este primul eveniment de acest fel, în țările arabe înregistrându-se mai multe cazuri în care au fost uciși membri ai familiei de către adepți sau militanți ai grupărilor teroriste.

Secta wahhabistă a fost întemeiată de Muhammad ibn al-Wahhab (1703-1791), care propovăduiește un monoteism rigid și desfășoară activități violente.

Ocupând întreaga Arabie, inclusiv Mecca și Medina, și distrugând monumente și chiar mormântul lui Mahomed, wahhabiții au fost înfrânți de Ali, pașă al Egiptului, în 1818. Secta lor a fost numită și „protestantismul islamului”, datorită năzuinței sale de a dărâma tot ce era clădit pe islamism și pe tradiție.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri