Donald Trump: Transsexualilor ar trebui să li se permită să folosească orice toaletă își doresc 

Data publicării:
Donald Trump GettyImages-488226322-1

 Foto: Gulliver/ Getty Images

Candidatul la președinția SUA a răspuns la această întrebare în contextul în care guvernatorul Carolinei de Nord a semnat o lege, luna trecută, care le interzice indivizilor din acest stat să folosească toalete publice care nu corespunde cu sexul lor biologic, respectiv cel de pe certificatul de naștere. Legea a stârnit controverse și statul a fost condamnat pentru această decizie atât de oameni de afaceri cât și de vedete.

„Carolina de Nord a făcut ceva, un gest puternic, și acum plătesc prețul. Sunt multe probleme. Trebuie lăsat așa cum era. Au fost plângeri puține înainte”, a spus Fonald Trump.

Întrebat dacă Organizația Trump angajează persoane din comunitatea trans, Donald Trump a spus că nu știe dar că cel mai probabil angajează. Apoi, pus în fața situației ipotetice în care Caitlyn Jenner (înainte de schimbarea de sex Bruce Jenner n. red) ar intra în Trump Tower și ar vrea să se ducă la toaletă, l-ar deranja dacă ar elege orice toaletă își dorește, Donald Trump a spus că nu ar avea o problemă cu această situație, potrivit New York Times.

„Este o mișcare acum să se facă toalete noi. Problema a pornit de la persoanele trans. Asta ar fi, în primul rând, discriminator la un anumit nivel. Ar fi incredibil de scump pentru afaceri și pentru țară. Lăsați totul așa cum este”, a spus Donald Trump.

Oponentul său, Ted Cruz, a criticat ideea de a crea băi unisex. „E o chestiune de bun simț: bărbați adulți nu ar trebui să fie în toalete unde sunt și fetițe”, a scris Ted Cruz pe Twitter. Republicanul a mai spus, într-un interviu, că ideea de băi fără gen este „absurdă”.

„Fiica mea de cinci ani știe diferența dintre băieți și fete. Asta nu este o poziție rezonabilă. Este pur și simplu nebunesc. Ideea că bărbați maturi ar putea să stea singuri în toalete cu fetițe, nu trebuie să fii psiholog ca să știi că lucruri rele se pot întâmpla și orice persoană prudentă nu ar fi de acord cu acest lucru”, a spus Ted Cruz.

Chestiunea toaletelor pentru persoanele transexuale este una dintre subiectele pe temă socială fierbinți din Partidul Republican și din toată SUA, notează The New York Times.  

Citiți și: 
Donald Trump, victorie zdrobitoare în New York
Donald Trump: Femeile care fac avort trebuie pedepsite 
Femeile insultate de Donald Trump. Ultima țintă: soția contracandidatului său principal  
Business Club. Eșecul investitorului Donald Trump

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri