EXPLOZIE la o fabrică de explozivi din Bulgaria. Mai multe persoane au murit

Data publicării:
explozie venezuela

Incidentul s-a soldat cu „cel puţin zece morţi”, potrivit postului public de radio şi agenţiei BGNES. Secretarul general al Ministerului de Interne, Svetlozar Lazarov, a declarat pentru acest post de radio că „se aştepta să existe victime”, fără să precizeze numărul acestora, scrie Mediafax.

Trei angajaţi, care se aflau la intrarea în fabrică, au fost răniţi, a anunţat spitalul regional Montana, situat la aproximativ 80 de kilometri nord de capitala bulgară.

Cincisprezece angajaţi se aflau în fabrică în momentul producerii incidentului, în apropiere de satul Gorni Lom, în regiunea Vidin. Cei doi proprietari ai fabricii se aflau şi ei acolo, a declarat ministrul de Interne Yordan Bakalov, citat de AFP.

El a precizat că echipele de salvare încă nu pot să intre în fabrică pentru a constata pagubele.

Niciunul dintre muncitori şi nici proprietarii nu răspund la telefonul mobil, potrivit ministrului. Fabrica privată produce explozivi de uz civil. De asemenea, fabrica onorează contracte de distrugere a stocurilor de muniţii vechi aparţinând armatei bulgare.

Miercuri seara, cauzele exacte ale producerii exploziei nu erau cunoscute. Ministrul de Interne a anunţat o „disciplină precară” în această fabrică, unde explozii au avut loc în 2007 şi 2010 provocând şase răniţi în total.

Acum aproape două luni, o altă explozie, produsă în momentul distrugerii unor muniţii vechi, s-a soldat cu zece răniţi în fabrica Terem, la Kosteneţ, în vestul Bulgariei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri