14 oameni din Serbia sunt supravegheați după ce au călătorit în țări afectate de virusul Ebola

Data publicării:
ebola7 1

A treia victimă a epidemiei este un funcţionar din cadrul Comunităţii Economice a Statelor Africii de Vest. El s-a îmbolnăvit după ce a intrat în contact cu un coleg din Liberia. Acum, amândoi sunt morţi. La fel şi infirmiera care l-a îngrijit pe liberian. Este al doilea deces confirmat în ultimele două zile, după ce Spania a anunţat moartea unui preot misionar.

În Guineea, în localităţile afectate de epidemie, peisajul este dezolant. Casele celor care au murit din cauza infectării cu Ebola sunt încremenite în timp. Niciun localnic nu vrea să se apropie de ele, iar lucrurile morţilor zac nemişcate de luni întregi. Singurii care s-au apropiat de aceste case sunt voluntarii străini veniţi să dezinfecteze zona. Ei spun că oamenii trebuie să înveţe cum să lupte cu boala, pentru ca astfel de epidemii să nu mai apară. 

„În cazul unei epidemii de Ebola, lucrul cel mai important este să fii cu un pas înaintea bolii. Dar aici, cred că suntem cu doi paşi în urmă”, a spus Anja Wolz, coordonator urgenţe Medici fără frontiere, citată de nytimes.com. 

Acum apare o altă problemă. Compania din Statele Unite care produce medicamentul experimental pentru tratarea Ebola, administrat cu rezultate bune la cei doi americani bolnavi, anunţă că nu mai are stocuri după ce l-a furnizat, gratuit, în toate statele afectate de epidemie. 

O soluţie vine din partea Canadei. Autorităţile au anunţat că sunt gata să predea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în jur de o mie de flacoane dintr-un vaccin experimental pentru a fi trimise în Africa de Vest.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri