Elveția: Avionul de luptă dat dispărut s-ar fi prăbușit

Data actualizării: Data publicării:
avion vanatoare elvetia

Avionul de luptă al forțelor aeriene elvețiene dat dispărut luni după-amiază în timp ce survola Alpii, în centrul Elveției, este posibil să se fi prăbușit, a anunțat Ministerul Apărării, potrivit AFP, potrivit Agerpres.

avion vanatoare elvetia

Avionul F/A-18 C cu un singur loc efectua un exercițiu alături de un alt avion, când toate contactele radio cu pilotul au fost întrerupte, conform comunicatului ministerului.

"Este dat dispărut de atunci", a indicat aceeași sursă, adăugând că a fost lansată o vastă operațiune de căutare.

Avionul s-ar fi prăbușit în regiunea Susten, în centrul Elveției, un loc spre care accesul este extrem de dificil, conform ministerului.

Două elicoptere au participat la căutări, însă căderea nopții și condițiile meteo au dus la oprirea operațiunii. Două echipe de salvare terestre și alpiniști experimentați continuau totuși căutările luni seară.

În iunie, două avioane de vânătoare elvețiene de tip Tiger F-5E au intrat în coliziune în timpul unui antrenament în Olanda, iar unul dintre aceste aparate de zbor a luat foc și s-a prăbușit. Pilotul a reușit însă să se catapulteze la timp.

În 2013, un avion F/A-18 cu două locuri al armatei elvețiene s-a lovit de versantul unui munte în centrul Elveției, provocând moartea pilotului său și a pasagerului.

Un alt avion al forțelor aeriene elvețiene s-a prăbușit la Crans-Montana, în sudul Confederației Elvețiene, în 1988. Cei doi piloți aflați atunci la bord și-au pierdut viața.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri