Florida se confruntă cu o invazie de melci gigant

Data publicării:
melci - captura - 31 iulie 2015

Melcii sunt, înainte de toate, inamicii fermierilor din Florida. Devorează peste 500 de tipuri de plante, aşa că nicio cultură nu este ferită de invazia moluştelor.

S-au cheltuit aproape 11 milioane de dolari pentru eradicarea lor, dar fără mari rezultate. În egală măsură, melcii gigant reprezintă un risc şi pentru om. În cazurile rare în care sunt consumaţi fără a fi gătiţi corect pot transmite omului un parazit ce provoacă meningită.

Mark Fagan, reprezentant Departamentul pentru Agricultură spune că aceștia „sunt un pericol pentru sănătatea oamenilor şi a celorlalte animale. Sunt, însă, şi un pericol pentru sectorul agricol din Florida în condiţiile în care, în anumite perioade ale anului, întreaga naţiune depinde de produsele noastre.”

Originară din Africa, această specie de gasteropode a ajuns în Statele Unite sub forma animalelor de companie. Abandonaţi de proprietari, dar beneficiind de o climă favorabilă, melcii au supravieţuit în mlaştinile din Florida şi s-au înmulţit rapid.

În ultimii patru ani au fost prinse şi distruse peste 150.000 de exemplare. Pentru că substanţele chimice folosite pentru eradicarea lor au devenit ineficiente, departamentul american pentru agricultură a investit în dresajul unor câini capabili să detecteze moluştele.

Primii melci gigant au fost descoperiţi în Florida în 2011.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri