Fostă Miss Turcia, condamnată la închisoare cu suspendare pentru că l-a insultat pe Recep Erdogan

Data publicării:
MIss turcia 1

Foto: Twitter

Tânăra de 27 de ani a fost încoronată Miss Turcia în 2006. Fosta Miss a fost acuzată că a publicat o versiune a imnului național al Turciei care conținea insulte la adresa președintelui Erdogan în 2014, atunci când acesta era prim-ministru.

Buyuksarac a fost condamnată de un tribunal din Istanbul pentru insultarea unei „personalități a statului", însă executarea sentinței a fost amânată, a indicat agenția de știri Dogan.

Arestată pentru scurt timp în ianuarie 2015, fosta Miss a admis în fața anchetatorilor că a postat pe Instagram o parte a unui text publicat într-un săptămânal satiric, dar a subliniat că „nu a vrut" să-l insulte pe președinte.

Cu toate acestea, avocații lui Erdogan au susținut însă că postarea nu intră în „cadrul libertății de exprimare" și depășește „limitele criticii", „umilindu-l" pe președinte, potrivit Dogan.

Procesele pentru insultă la adresa lui Erdogan s-au înmulțit de la alegerea sa în funcția de șef al statului. Circa 2.000 de procese penale au fost deschise împotriva unor persoane pentru insultarea președintelui, printre acestea numărându-se artiști, jurnaliști, dar și persoane particulare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri