Reacţia Germaniei, după oferta premierului grec Alexis Tsipras 

Data publicării:
ANGELA MERKEL cu capul plecat - GettyImages-478962100

 

"Aceasta nu a furnizat mai multă claritate și nu există o bază serioasă de negocieri cu Atena în acest moment", a precizat Wolfgang Schaeuble, citat de agerpres.ro. Acesta a adăugat: "În primul rând, Grecia trebuie să știe exact ce vrea".

Miercuri, BCE va analiza majorarea liniei de finanțare de urgență (ELA) destinată creditorilor eleni. În caz contrar, una sau mai multe bănci elene ar putea avea mari probleme financiare, după ce Banca Centrală a Greciei a recomandat închiderea băncilor și impunerea de restricții asupra mișcărilor de capital, în dorința de a evita colapsul sistemului financiar.

Alexis Tsipras cedează în faţa creditorilor

Premierul elen Alexis Tsipras va accepta toate condiţiile impuse de creditorii internaţionali, aşa cum au fost ele stabilite la sfârşitul săptămânii trecute, potrivit unei scrisori trimise de prim-ministrul Greciei, marţi noapte, către Comisia Europeană, FMI şi Banca Centrală Europeană, şi obţinută de Financial Times.

Scrisoarea de două pagini, trimisă şefilor Comisiei Europene, FMI şi Băncii Centrale Europene, dezvoltă solicitarea surprinzătoare de marţi, de prelungire a programului de susţinere care a expirat şi de acordare a unuia nou, în valoare de 29,1 miliarde de euro.

Informaţiile referitoare la scrisoare au dus la creşterea indicelor bursieri. Indicele FTSE 100 al bursei londoneze este în urcare cu 1,07%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri