Iadul imigranţilor în jungla Malaeziei. Au fost găsite 139 de gropi comune şi 28 de tabere ilegale

Data publicării:
jungla malaezia getty

La poalele unor munţi din nordul Malaeziei, în apropiere de graniţa cu Thailanda, autorităţile au descoperit o tabără ilegală de imigranţi. Printre bambus şi prelate de plastic, au găsit o cuşcă sub forma unui sicriu făcută din crengi legate unele de altele, înconjurate de sârmă ghimpată.

Tabăra arată mai degrabă ca un sat sau un penitenciar. Sunt celule împrejmuite cu sârmă ghimpată, turnuri de pază şi spaţii de depozitare pentru mâncare şi apă.

Anchetatorii au găsit 139 de gropi comune, unde se află rămăşiţele omeneşti ale imigranţilor ce şi-au găsit sfârşitul în condiţii inumane. Sute de oameni au trăit cu speranţa că familiile lor vor plăti răscumpărarea. Preţul pentru eliberarea unui imigrant varia de la 2.000 la 3.000 de dolari. Unul dintre ei a scăpat, după şapte luni de captivitate şi a povestit prin ce a trecut.

„Le-au spus rudelor noastre să trimită bani şi ne băteau în timp ce vorbeau la telefon. Sunt nişte oameni foarte răi. Nu prea aveam ce mânca aici. Unii au murit de foame. Mulţi s-au îmbolnăvit. Un bărbat nu avea bani să plătească răscumpărarea. Traficanţii l-au bătut şi l-au predat paznicilor, spunându-le că îl pot ucide. Paznicii au luat o frânghie şi l-au spânzurat. Am văzut totul”, spune un fost captiv.

Alte 27 de astfel de tabere au fost găsite pe teritoriul Malaeziei. 60 de oameni au fost arestaţi.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri