Liderul grupării teroriste Stat Islamic amenință din nou

Data publicării:
248780 1280x720

Înregistrarea cu Abu Bakr al-Baghdadi este prima în ultimele șapte luni, perioadă în care s-a crezut că este rănit grav sau chiar mort. Liderul grupului terorist Stat Islamic avertizează că bombardamentele din Siria nu vor face decât să întărească determinarea islamiştilor.

„Bashar, America, Rusia s-au aliat împotriva noastră. Dar jur pe Dumnezeu că victoria va fi a noastră”, spune în mesaj Abu Bakr al-Baghdadi.

Ameninţările jihadiştilor nu par să aibă efect asupra luptelor din Siria. Forţele Democratice Siriene, o grupare formată din kurzi, arabi, turkmeni şi asirieni creştini, susţinută din aer de Statele Unite, a reuşit să cucerească un baraj pe râul Eufrat. Locul era folosit de jihadişti ca rută de aprovizionare care lega Rakka de graniţa cu Turcia. Ofensiva a durat doar trei zile.

Am spus clar încă de la început că principalul nostru obiectiv este lupta cu ISIS, oriunde s-ar afla”, a declarat Talal Ali Selo, purtător de cuvânt al Forţelor Democratice Siriene.

Peste 250 de mii de persoane şi-au pierdut viaţa de la început războiului civil din Siria, în martie 2011. De asemenea, din cauza bombardamentelor, milioane de persoane au fost forţate să-şi părăsească locuinţele.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri