Marea Britanie se pregăteşte pentru venirea pe lume a unui nou prinţ sau a unei noi prințese

Data publicării:
kate-william-george

În 2013, la Spitalul Sfânta Maria din Londra se năştea prinţul George, pe atunci cel mai nou membru al familiei regale. Acum, după aproape un an şi jumătate, în Palatul Kensington este aşteptat un alt bebeluş. Nimeni nu ştie dacă va fi fetiţă sau băieţel, însă un lucru este clar: dacă George are mari şanse să ajungă pe tron, viitorul fratelui sau surorii sale este incert.

Hugo Vickers, istoric al casei regale: Dificultatea constă în faptul că nu ştii niciodată dacă ţi se va cere să fii rege sau în schimb - ca să fim cinici - să duci o viaţă relativ inutilă.

Cel de-al doilea copil al ducilor de Cambridge va fi al patrulea în ordinea succesiunii la tron, dar nu se ştie niciodată ce-ţi rezervă istoria. Drept dovadă stau bunicul şi tatăl Reginei Elisabeta a doua, care, din postura de „rezervă”, au ajuns la conducerea regatului.

Claudia Joseph, scriitoare: (Urmaşii regilor, n.red.) sunt în vizorul tuturor, dar nu beneficiază de aceeaşi protecţie, de aceleaşi sfaturi.

Nu sunt lucruri neapărat rele, pentru că urmaşii regilor au parte de o viaţă mai relaxată, iar prinţul Harry este cel mai bun exemplu. Unchiul viitorului bebeluş a fost implicat de-a lungul timpului în scandaluri care au ţinut prima pagină a ziarelor de scandal - printre ele, purtarea unei uniforme de ofiţer nazist şi participarea dezbrăcat la o petrecere.

Prinţul Harry: Probabil m-am dezamăgit pe mine însumi, mi-am dezamăgit familia şi alţi oameni. Este, poate, exemplul clasic a ceea ce înseamnă să fii mai mult militar decât prinţ.

Presa de scandal l-a numit oaia neagră a familiei regale, dar, cu toate acestea, în mod surprinzător, cota de popularitate a prinţului a crescut. Acum, atenţia lumii întregii va fi îndreptată asupra nepotului sau nepoatei sale. Comentatorii spun că William şi Catherine vor reuşi să evite, însă, astfel de episoade, fiindcă duc o viaţă mai simplă, mai apropiată de oamenii obişnuiţi decât restul familiei regale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri