Migranții ajunși în Germania au comis ori au încercat să comită zeci de mii de infracțiuni

Data publicării:
politie-1

Anul trecut în Germania au ajuns circa 1,1 milioane de migranți, majoritatea proveniți din Orientul Mijlociu, Africa și Asia, acest aflux record aducând și preocupări în privința siguranței publice și asupra capacității cele mai mari economii europene de a-i integra. 

Raportul relevă că un număr ridicat de infracțiuni au fost comise de sirieni, afgani și irakieni, de altfel cele mai numeroase grupuri de solicitanți de azil. Însă, sub aspect proporțional, calculat ca procent al infractorilor în totalul unei comunități, în top se regăsesc africanii, georgienii și sârbii. 

Raportul nu precizează câte din cele aproximativ 69.000 de delicte sunt cazuri confirmate și câte sunt doar suspecte. Totuși, documentul menționează că 29,2% din infracțiunile pe care migranții le-au comis ori au încercat să le comită au fost furturi, 28,3% atacuri asupra proprietăților și falsificări de documente și 23% acțiuni violente precum tâlhării, jafuri sau lipsiri de libertate. Infracțiunile ce privesc consumul sau traficul de droguri reprezintă 6,6% din delictele comise de migranți în Germania, iar delictele de natură sexuală circa 1,1%. 

Este pentru prima dată când poliția germană publică astfel de date. Ea a fost acuzată la începutul anului de lipsă de reacție după agresiunile petrecute în noaptea de Anul Nou în centrul orașului Koln, unde sute de femei au fost agresate sexual de grupuri de bărbați care, conform semnalmentelor, erau migranți arabi sau nord-africani. Fapte similare de mai mică anvergură s-au petrecut tot atunci și în alte orașe germane, precum Stuttgart și Hamburg, dar și în alte țări europene, respectiv Elveția, Suedia și Finlanda.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri