Pești morți găsiți în golful unde va avea loc competiția de navigație de la Jocurile Olimpice

Data publicării:
GettyImages-464387282

 

Foto: Gulliver/GettyImages

Peștii morți au fost localizați în diferite locuri din Guanabara Bay, locul concursului de navigație pentru Jocurile Olimpice, care vor începe în luna august.

Experții autorității de stat de mediu din Rio de Janeiro au testat apa și au determinat că există un grad ridicat de poluare, scrie Agerpres.

De altfel, testele efectuate în ultimele luni au arătat în mod repetat un nivel ridicat de poluare, inclusiv viruși și materiale otrăvitoare.

Un tip de sardine a fost între cele mai grav afectate de dispariția rapidă, fiind găsite circa două tone de pește mort.

Celebrul golf de lângă Muntele Sugarloaf urmează să fie locul de desfășurare a concursurilor de navigație, deși apa este de multe ori urât mirositoare și contaminată de canalizare și de alte surse de poluare de la navele care călătoresc spre port.

Comitetul Olimpic Internațional (IOC) a anunțat că va face propriile teste înainte de deschiderea primelor Jocuri Olimpice din America de Sud. Mulți navigatori se tem de consecințele asupra sănătății care ar putea fi provocate de contactul cu apa.

Primarul Eduardo Paes a refuzat anterior propunerea de a transfera competițiile de navigație în regiunea Buzios, la 190 de kilometri nord de Rio de Janeiro, mai notează DPA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri