În Germania ar urma să ajungă 3,6 milioane de refugiaţi până în 2020, scrie presa locală care a făcut acest calcul pe baza unor estimări interne obţinute de la ministerul Economiei. Şeful biroului pentru migraţie şi refugiaţi a respins, însă, informaţiile apărute în mass-media.

Embed:


Anul trecut, Germania a primit 1,1 milioane de imigranţi, iar dacă rata se menţine la acest nivel până în 2020, atunci cifrele publicate vor fi chiar depăşite.

Informaţiile vin în timp ce miniştrii de Interne din ţările Uniunii Europene s-au reunit la Bruxelles pentru consiliul JAI. Principala temă de discuţie este criza refugiaţilor, mai ales că de la începutul anului au ajuns în Europa peste 100 de mii de imigranţi.

În ceea ce priveşte migraţia, Uniunea Europeană nu mai are o poziţie definită. Ne îndreptăm către anarhie”, a declarat Jean Asselborn, ministrul de Externe din Luxemburg.

„Scopul nostru comun este să întărim graniţa externă dintre Grecia şi Turcia astfel încât numărul de refugiaţi să fie drastic redus”, a spus, la rândul său, Thomas De Maiziere,ministrul de Interne al Germaniei.

„Avem nevoie de soluţii europene şi să punem punct politicii de a-i lăsa pe imigranţi să treacă dintr-o ţară în alta”, a precizat Johanna Mikl-Leitner, ministrul de Interne al Austriei.

„Zidurile creează doar iluzii. O ţară care ridică ziduri crede că poate rezolva problema aşa, dar în cele din urmă, întregul sistem se va prăbuşi”, a fost declarația ministrului de Interne al Italiei, Angelino Alfano.

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!