Moscova. Mii de oameni au manifestat contra lui Vladimir Putin

Data publicării:
proteste putin

Demonstranţii au cerut eliberarea celor arestaţi la un miting din mai 2012, când Vladimir Putin a fost învestit pentru al treilea mandat de preşedinte. La aproape doi ani de la acele proteste, în închisori mai sunt încă mulţi din cei 400 de oameni arestaţi atunci.

Manifestaţia de la Moscova a avut loc cu câteva zile înaintea deschiderii Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci, un eveniment pe care administraţia de la Kremlin spera să îl poată folosi pentru îmbunătăţirea imaginii preşedintelui Vladimir Putin.

Strângerea şurubului a început deja şi este în plină desfăşurare, indiferent de atenţia pe care comunitatea internaţională o poate acorda Jocurilor Olimpice”, a declarat Mihail Kasianov, fost prim-ministru al Rusiei.

„Nu înţeleg cum nu poţi fi aici. Acesta este un miting de susţinere a prizonierilor politic, cei care sunt fără motiv în închisori sau care nu au fost acuzaţi oficial”, a transmis o protestatară.

Liderii opoziţiei ruse, care au fost arestaţi de miliţie în mai 2012, au fost acuzaţi de infracţiuni de drept comun, cum ar fi furtul sau delapidarea. Unul dintre aceste cazuri este al lui Alexai Navalnîi, care a fost acuzat de delapidare dar a fost eliberat din detenţie. Cu toate acestea, el nu poate candida la viitoarele alegeri prezidenţiale, din 2018.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri