Probabil mulți dintre dumneavoastră ați urmărit pe Youtube filmulețe postate de șoferi ruși. Unele au devenit virale datorită conținutului amuzant, șocant sau spectaculos, cum ar fi explozia meteoritului de zece tone de acum câțiva ani. Dar dispozitivele nu sunt montate pe mașină fără rost, oamenii au argumente serioase să le folosească.

 

Se estimează că în Rusia, milioane de șoferi folosesc permanent o cameră video pe mașină, iar motivele sunt variate.

Aceste dispozitive, spun mulți dintre ei, ajută la asigurarea justiției atunci când vine vorba de dovedirea evenimentelor din trafic.

Unii conducători auto în schimb, spun că ofițerii de poliție ruși se află pe stradă doar pe a lua mită, iar o cameră video îl poate salva pe șofer de la acuzații false.

În Rusia, toată lumea ar trebui să aibă o cameră video pe bordul mașinii. Este mai bine decât să ai o bâtă ascunsă sub scaun”, scrie un blogger. Acesta își motivează spusele prin faptul că pe drumurile Rusiei se întâmplă frecvent acte de agresiune între participanții la trafic sau accidente înscenate de grupările interlope.

Există chiar și o motivație financiară. În Rusia, o cameră video montată pe mașină te poate scuti, în cazul unui accident, de cheltuieli mari pe care de multe ori companiile de asigurări nu vor să și le asume doar în urma unor declarații ale martorilor. 

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!