NSA poate accesa computere care nu sunt conectate la Internet

Data publicării:
NSA - captura digi24

Potrivit cotidianului, NSA a implantat în aproape 100.000 de calculatoare din întreaga lume un program care permite supravegherea acestora, dar şi lansarea de atacuri cibernetice.  

În majoritatea cazurilor, programul este implantat în urma accesului la reţelele informatice, adaugă The New York Times, care face referire la documente ale NSA. Cotidianul susţine că "NSA a folosit o tehnologie secretă care îi permite să intre în calculatoare şi să modifice datele, chiar dacă acestea nu sunt conectate la Internet". 

Tehnologia, pe care NSA o foloseşte cel puţin din 2008, funcţionează cu ajutorul undelor radio, care ""pot fi transmise din mici circuite electronice sau din carduri USB instalate în secret în calculatoare", adaugă The New York Times. 

"În majoritatea cazurilor, sistemul care emite undele radio trebuie să fie instalat fizic de un spion, de fabricant sau de un utilizator", mai afirmă cotidianul american. 

Dezvăluirile intervin înaintea discursului aşteptat al preşedintelui Barack Obama privind reforma sistemului american de supraveghere a comunicaţiilor, după mai multe luni de dezbateri declanşate de dezvăluirile fostului consultant al NSA, Edward Snowden.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri