Nelson Mandela, model pentru oamenii politici din întreaga lume

Data publicării:
mandela fb 1

Preşedintele american Barack Obama nu şi-a ascuns niciodată admiraţia pentru Nelson Mandela.

„Ştim cu toţii foarte bine că a dat totul pentru poporul său, poporul Africii de Sud, poporul continentului. A fost o inspiraţie pentru noi toţi. Când ne gândim la cineva care încorporează toate calităţile necesare unui lider, cele la care noi aspirăm, numele care ne vine în minte imediat este cel al lui Nelson Mandela”, spunea Barack Obama, președintele Statelor Unite.

Şi fostul preşedinte american Bill Clinton are doar cuvinte de laudă despre liderul sud-african.

„Mandela nu a pierdut niciodată legătură cu umanitatea. Am văzut în el ceva ce am încercat să nu pierd nici eu: indiferent de câtă responsabilitate ai, trebuie să-ți amintești mereu că ești în primul rând un simplu om”, declara Bill Clinton.

Cancelarul Angela Merkel vede în opera politică a lui Nelson Mandela un model de soluţionare a oricărui diferend.

Întâlnirea cu Nelson Mandela a fost impresionantă. Cea mai importantă moştenire a sa este că avem nevoie de pace în lume. În mod special, conflictele din Africa trebuie rezolvate într-un mod paşnic”, a spus Angela Merkel.

Personalitatea puternică şi sacrificiile asumate de Nelson Mandela pentru a-şi face mesajul auzit în lumea întreagă i-au adus şi admiraţia multor sportivi celebri.

De fiecare dată când l-am întâlnit, am fost impresionat. Prezenţa lui şi personalitatea lui te copleşesc. Este fantastic”, declara Sir Alex Ferguson.

Eforturilor depuse de militantul sud-african pentru pace şi libertate i-au adus şi recunoaşterea organizaţiei Naţiunilor Unite. Data de 18 iulie, când este marcată naşterea luptătorului anti-apartheid, a fost desemnată de ONU drept Ziua Internaţională Nelson Mandela.

Nelson Mandela a încetat din viață în această noapte, la vârsta de 95 de ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri