O dronă s-a prăbuşit în curtea Casei Albe

Data publicării:
casa alba - captura digi24

Un angajat al unei agenţii guvernamentale americane a recunoscut că este proprietarul dronei prăbuşite în curtea Casei Albe, explicând că a fost un accident, relatează ziarul The New York Times, citat de Mediafax.

Angajatul guvernamental, care nu lucrează pentru Preşedinţie, a mărturisit că manevra aparatul de zbor, în jurul orei 3.00 dimineaţa, în zona Bulevardului Pennsylvania din Washington DC, dar a pierdut controlul, iar drona s-a prăbuşit.

Bărbatul colaborează cu FBI şi Secret Service în investigaţie.

O dronă civilă cu lungimea de 60 de centimetri s-a prăbuşit în cursul nopţii în curtea Casei Albe, a confirmat serviciul american de pază şi protecţie Secret Service.

"Un aparat de zbor cu lungimea de circa 60 de centimetri s-a prăbuşit în cursul nopţii de duminică spre luni în curtea Preşedinţiei SUA", a declarat, potrivit Fox News, Brian Leary, purtătorul de cuvânt al Secret Service. "Un ofiţer de securitate a auzit şi a văzut aparatul care zbura la joasă altitudine în jurul orei 3.00 dimineaţa. Drona s-a prăbuşit şi a fost găsită pe pajiştea din partea de sud-est a curţii Casei Albe", a explicat Leary. "Dispozitivul nu a reprezentat niciun pericol. A fost demarată o investigaţie pentru a se stabili originea acestui dispozitiv de zbor, unul comercial, pentru a afla motivele incidentului şi autorii", a subliniat Leary.

Preşedintele Barack Obama şi soţia sa nu se aflau în Casa Albă în momentul incidentului, fiind în India. Nu se ştie dacă cele două fiice ale cuplului prezidenţial, Sasha şi Malia, împreună cu bunica lor erau în reşedinţă.

Experţii şi presa au ridicat serioase semne de întrebare în legătură cu securitatea complexului prezidenţial american, după o serie de incidente petrecute în ultima vreme.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri