Sute de mii de oameni au participat la slujba în aer liber pe care Papa Francisc a ţinut-o într-unul dintre cele mai periculoase şi sărace oraşe din Mexic. Suveranul Pontif a criticat violenţele, dar şi elita coruptă care beneficiază de pe urma săracilor. După slujbă, liderul Bisericii Catolice a vizitat un spital de copii din Mexico City.

Embed:

Papa Francisc s-a dus în Ecatepec, unul dintre cele mai sărace şi periculoase oraşe din Mexic, aflat la periferia capitalei. Localitatea este dominată de luptele dintre cartelurile de droguri. Poate de aceea Suveranul Pontif a ales acest loc să critice violenţele care afectează ţara latino-americană, dar şi elitele aflate la putere. Sute de mii de oameni au venit să-l asculte.

Sunt cei care încearcă să ne separe, să creeze o familie divizată şi agresivă, o societate creată de cei puţini pentru cei puţini. Să ai pâine din munca altora, să cauţi cu disperare cele cinci minute de faimă, fără să ţii cont de faima altora,” a declarat Papa Francisc.

După slujbă, Papa Francisc a vizitat un spital de pediatrie din capitala Mexico City.

Câteodată, o mângâiere ajută mult recuperarea,” a mai spus Papa Francisc.

Acesta este prima vizită a Suveranului Pontif în Mexic, una dintre cele mai mari ţări din America Latină. Spre deosebire de predecesorul său, Papa Francisc a ales să viziteze regiunile cu probleme.

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!