Papa Francisc condamnă resurgența antisemitismului în Europa

Data publicării:
papa francisc facebook

 

Tendințele antisemite și unele acte de ură și violență sunt preocupante în Europa. Fiecare creștin nu poate fi decât ferm în condamnarea oricărei forme de antisemitism”, a declarat Jorge Bergoglio, care și-a manifestat de multe ori prietenia față de evrei și iudaism, notează Agerpres.

Papa argentinian i-a primit în audiență pe responsabilii Conferinței Rabinilor Europeni (CER), o premieră de la înființarea acestei organizații în 1956.

Făcând referire la documentul Conciliului Vatican II, ''Nostra Aetate'', care în 2005 a exprimat respectul față de alte religii, inclusiv iudaismul, rupând cu secole de antiiudaism catolic, Papa Francisc a subliniat că acest dialog progresează „de aproape o jumătate de secol într-o manieră sistematică”.

Papa i-a adus un vibrant omagiu Rabinului Romei, Elio Toaff, „om al păcii și al dialogului”, decedat duminică la Roma, care a avut un rol esențial în apropierea dintre evrei și creștini, primindu-l în sinagoga sa pe Papa Ioan Paul al II-lea în 1986. Între cei doi s-au stabilit relații de prietenie după această vizită istorică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri