Suveranul Pontif i-a luat apărarea predecesorului său, Papa Ioan Paul al Doilea, în cazul presupusei sale legături cu o profesoară căsătorită, aşa cum susţine un documentar BBC. Papa Francisc a declarat că o relaţie de prietenie nu este un păcat şi ca Biserica are nevoie de sfaturi de la femei.

Embed:

De asemenea, Papa Francisc a dat exemple de sfinţi care au avut relaţii de prietenie cu persoane de sex opus, precum Sfinţii Francisc şi Clara din Assisi.

În plus, liderul catolic a mai subliniat că, deocamdată, nu a fost înţeles pe deplin binele pe care femeile îl pot face în Biserică. 

O prietenie cu o femeie nu este un păcat, este o prietenie. O relaţie romantică cu o femeie care nu îţi este nevastă, acesta este un păcat. Înţelegeţi? Dar Papa este bărbat. Şi Papa are nevoie de sfaturi de la femei. Şi Papa are o inimă care poate avea o prietenie sănătoasă, pioasă cu o femeie”, a declarat Papa Francisc.

Povestea prieteniei dintre Papa Ioan Paul al II-lea şi o profesoară universitară de origine poloneză din Statele Unite a fost reconstituită de jurnaliştii BBC. La baza acesteia stau sute de scrisori pe care fostul Suveran Pontif i le-a trimis, timp de trei decenii, celei pe care o numea „Un dar de la Dumnezeu”. 

Citiți și: 

Scrisorile secrete ale Papei Ioan Paul al II-lea

 

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!