În interviul pentru Bild, primul din 2016, Vladimir Putin oferă propriile explicaţii pentru crizele care macină acum Europa. Şi arată cu degetul, cum era de aşteptat, către Statele Unite şi NATO. Le acuză de lăcomie politică.

Embed:

 

Pentru Vladimir Putin, lucrurile sunt extrem de clare: NATO ŞI SUA au provocat toate crizele cu care se confruntă acum Europa.

Vladimir Putin, președintele Federației Ruse: „NATO şi SUA au vrut o victorie completă în faţa Uniunii Sovietice. Voiau să stea singure pe tronul Europei. Dar acum stau acolo, iar noi vorbim despre aceste crize pe care altfel nu le-am fi avut. Puteţi vedea, de asemenea, această aspiraţie spre un triumf absolut în planurile privind scutul american antirachetă”.

„NATO şi americanii au ajuns, la un moment dat, într-o asemenea poziţie de forţă pentru că Moscova a făcut, în trecut, greşeli”, spune Vladimir Putin, care crede că ruşii au fost conduşi prost după destrămarea URSS.

Vladimir Putin a mai declarat: „Cu toate acestea, şi noi am făcut greşeli. Am acţionat prea târziu. Dacă ne-am fi prezentat de la început mai clar interesele naţionale, lumea ar fi fost azi încă în echilibru”.  

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!