VIDEO. David Cameron către Jeremy Corbyn: „Pentru numele lui Dumnezeu, omule, pleacă!”

Data publicării:
david cameron GettyImages-537655440-4

Foto: Gulliver/Getty Images

„Pentru numele lui Dumnezeu, omule, pleacă!”, a strigat Cameron, în timpul „orei premierului”, sesiunea săptămânală de întrebări și răspunsuri în parlamentul de la Londra.

David Cameron a anunțat vineri că va demisiona cel târziu în octombrie după ce compatrioții săi i-au ignorat apelul și au votat pentru ieșirea țării din Uniunea Europeană, informează Agerpres.

Parlamentarii laburiști britanici, de opoziție, au adoptat marți o moțiune de neîncredere în liderul formațiunii, Jeremy Corbyn, acuzându-l că nu s-a implicat suficient în campania pentru rămânerea țării în Uniunea Europeană.

Moțiunea a fost adoptată cu un scor de 172-40. Votul nu este însă constrângător, Jeremy Corbyn declarând deja că nu intenționează să demisioneze.

„Am fost ales în mod democratic lider al partidului nostru pentru un nou fel de politică, de 60% din membrii și susținătorii Partidului Laburist, și nu îi voi trăda demisionând”, a afirmat Corbyn, într-un comunicat, explicând că „votul (...) membrilor parlamentului nu are legitimitate constituțională”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri