Pregătiri pentru un eventual atac la Mariupol. P. Poroşenko: Suntem pregătiţi să spulberăm inamicul

Data publicării:
putin la masa cu porosenko - 7082435-AFP Mediafax Foto-DANIEL DAL ZENNARO

Acesta este batalionul Azov, compus din ucraineni pregătiţi să apere cu orice preţ oraşul Mariupol. Este unul dintre cele mai bine pregătite detaşamente din armata ucraineană, compus din voluntari. Ei se pregătesc în fiecare zi pentru un eventual asalt al separatiştilor, situaţi la doar 20 de kilometri distanţă.

De altfel, însuşi preşedintele Petro Poroşenko susţine că un atac al separatiştilor nu are şanse de reuşită: „În orice moment, militarii noştri sunt pregătiţi să readucă armamentul pe poziţiile iniţiale şi să spulbere inamicul în cel mai scurt timp”.

Şi în timp ce militarii Ucrainei se pregătesc pentru noi lupte, oamenii din oraşele devastate de confruntări încearcă să-şi revină. Nu ştiu, însă, dacă să-şi reconstruiască locuinţele, fiindcă se tem că ar putea fi distruse din nou de bombardamente.

„Trăim în frică, în teroare, mi-e imposibil că descriu aşa ceva. Nu ştiu nici măcar unde e mama mea...”.

„Asta e situaţia, aici trăiesc şi nu voi pleca nicăieri altundeva. Aici voi muri”.

Şi în acest context, preşedintele Ucrainei a discutat cu cancelarul german Angela Merkel despre posibilitatea ca în estul ţării să fie trimisă o misiune de menţinere a păcii. Petro Poroşenko vrea să ştie dacă o astfel de misiune poate fi asumată de Uniunea Europeană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri