O nouă controversă în Marea Britanie, după ce premierul David Cameron a sugerat că femeile musulmane care vin în Regatul Unit ar trebui să înveţe engleza pentru a se integra. Premierul britanic a subliniat că femeile care vin în Marea Britanie în urma căsătoriei ar putea pierde dreptul de rezidenţă dacă nu fac dovadă că învaţă engleza sau îşi îmbunătăţesc cunoştinţele.

Embed:

Liderul britanic a spus că un fond guvernamental de 20 de milioane de lire sterline va fi alocat pentru a le învăţa pe femeile musulmane engleza, iar această măsură va duce la combaterea segregaţiei şi le va ajuta pe femei să reziste acţiunilor extremiste.

Potrivit statisticilor oficiale, aproximativ 22% dintre femeile musulmane stabilite în Marea Britanie nu vorbesc deloc sau foarte puţin limba engleză.

Reprezenzanţii femeilor musulmane nu consideră că necunoaşterea limbii engleze este un obstacol în integrare.

Cred că a nu vorbi engleza sau a vorbi puţin nu este un indicator al faptului că o persoană nu este integrată în societate, nu înseamnă că nu înţelege engleză sau nu este capabilă să comunice”, spune Humera Khan, reprezentanta unei organizaţii a femeilor musulman. 

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!