Presa internațională: Tragedia de pe Everest, prin ochii unui român

Data publicării:
alex gavan 1

„Sute de alpinişti au fost surprinşi de avalanşele de pe Everest”, au scris jurnaliştii de la New York Times, care au aflat de pe contul de Twitter al lui Alex Găvan detalii despre tragedie. Americanii vorbesc despre experienţa teribilă prin care a trecut românul, care şi-a salvat viaţa în ultimul moment. Contul de Twitter al lui Găvan a fost sursă de inspiraţie şi pentru cei de la Huffington Post, care au amintit cazul lui Găvan, alpinist cunoscut deja în toată lumea pentru escaladarea a şase vârfuri de peste opt mii de metri.

Jurnaliștii de la BBC vorbesc şi ei despre experienţa prin care a trecut românul, care s-a salvat in extremis de la moarte. „Alpinistul Alex Găvan a alergat pentru a-şi salva viaţa”, spun jurnaliştii postului de televiziune, în timp ce experienţa românului este amintită şi de alte publicaţii şi posturi de televiziune precum Fox News şi France 24 şi de marile agenţii de presă precum Reuters şi France Presse.

Postările de pe Twitter ale lui Alex Găvan au fost, pentru mulţi, singura modalitate de a afla ce s-a întâmplat în acel moment pe munte. Rândurile scrise de el au fost preluate de jurnalişti din lumea întreagă, inclusiv de germanii de la Der Spiegel. Experienţa teribilă prin care a trecut românul este amintită şi de britanicii de la The Guardian, în timp ce modul uimitor în care alpinistul a scăpat teafăr dintr-o asemenea experienţă a ajuns şi la Antipozi. Mai multe ziare şi televiziuni australiene au preluat mesajele de pe Twitter ale românului, martor al celei mai mari tragedii petrecute vreodată pe Everest.

Citiți și
Bilanț sângeros la o zi de la producerea cutremurului de 7,9 din Nepal: peste 1.800 de morți și 4.700 de răniți. Alpiniștii români de pe Everest sunt în siguranță
Avalanșă pe Everest. David Neacșu:  În caz de cutremur e mai rău decât orice încălzire globală
MAE: Nu există vreo confirmare oficială referitoare la existenţa vreunui cetăţean român printre victime
 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri