Prieten al atacatorului de la Munchen, arestat pentru complicitate tacită. S-ar fi întâlnit cu cu câteva ore înainte de atac

Data publicării:
atacator munchen capturi

 

Un procuror bavarez a anunţat luni că adolescentul afgan s-a întâlnit cu atacatorul germano-iranian David Ali Sonboly cu doar câteva ore înainte ca acesta să deschidă focul în centrul comercial Olympia Einkaufszentrum, scrie Reuters, citat de News.ro.

Înainte de atacul armat, cei doi adolescenţi au menţinut contactul pe aplicaţia de mesagerie WhatsApp.

Această discuţie de pe WhatsApp a ridicat primele întrebări. Suspectul afgan s-a întâlnit cu atacatorul armat cu doar câteva ore înainte de atac şi a fost prezent ulterior la locul tragediei”, a declarat procurorul bavarez Thomas Steinkraus-Koch.

Discuţia celor doi tineri pe aplicaţia de mesagerie demostrează că adolescentul afgan avea asupra sa un pistol Glock 17.

Adolescentul l-a întâlnit şi s-a împrietenit cu David Ali Sonboly în vara anului trecut, în timp ce aceştia erau trataţi într-o clinică psihiatrică.

De asemenea, ministrul de Interne al Germaniei a anunţat că anchetatorii suspectează că David Ali Sonboly a găsit inspiraţie pentru atacul armat în jocuri violente.

Sonboly a căutat informaţii despre atacuri armate şi era fascinat de Anders Breivik, care a ucis 69 de persoane în tabăra tineretului laburist de pe insula Utoya. Mai mult, atacul din Munchen a avut loc la aniversarea a patru ani de la masacrul de pe insula norvegiană Utoya.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri