La miezul nopţii a intrat în vigoare acordul de încetare a focului pe frontul din Siria. După aproape cinci ani de război civil şi 370.000 de victime, armele ar trebui să tacă în Siria pentru două săptămâni.

 

FOTO Ministerul apărării rus

Armistiţiul a fost încheiat în urmă cu două săptămâni, la Munchen, şi prevede oprirea tuturor ostilităţilor între forţele fidele preşedintelui Bashar al-Assad şi rebelii sunniţi care vor îndepărtarea lui de la putere.

Statele Unite şi Rusia vor monitoriza împreună respectarea armistiţiului şi îşi vor comunica incidentele în care acordul este încălcat.

Excepţie de la acest acord fac operaţiunile care vizează grupările teroriste Stat Islamic și ramura siriană a Al Qaida, Frontul al-Nusra.

Nici Statele Unite, nici Rusia nu par să fie prea încrezătoare în reușita armistițiului, mai ales că au viziuni diferite în ceea ce priveşte încheierea războiului civil din Siria. Washingtonul crede că pace va fi în Siria doar dacă Bashar al-Assad renunţă la putere, în timp ce Moscova îl susţine în continuare pe actualul lider de la Damasc.

 

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!