Sărbătoare mare în Norvegia, unde regele Harald al V-lea a celebrat 25 de ani de domnie. Suveranul a ţinut să fie un moment cu totul special, aşa că a organizat o petrecere cu schiuri şi sănii, pe o pârtie improvizată, chiar în faţa Palatului regal din Oslo.

Embed:

 

Startul petrecerii l-a dat chiar regele Harald al Norvegiei, care, însoţit de întreaga familie, inclusiv de cei cinci nepoţi ai săi, a testat pârtia ridicată peste noapte chiar în faţa palatului. A inspectat pista pentru schi fond, pentru biatlon şi apoi derdeluşul.

Când am zis să facem o zi de schi aici, m-am gândit că va fi o pistă micuţă, pe care să ne putem plimba. Ia uitaţi ce au făcut aici! Este incredibil. Este fantastic”, a spus regele Harald al Norvegiei.

Bucuroşi să aibă asemenea condiţii chiar în centrul capitalei Oslo, supuşii coroanei au venit să petreacă alături de regele lor.

Este incredibil cât de mulţi oameni au venit aici. Este fantastic!”, a spus regina Sonja a Norvegiei.

Atmosfera a fost una de poveşti. Înainte de petrecerea pe pârtie, familia regală a participat la o slujbă, la care au fost invitate mai multe capete încoronate: regina Margrethe a Danemarcei şi regele Carl Gustaf al Suediei.

Harald al V-lea al Norvegiei, devenit rege în 1991, după moartea tatălui său, împlineşte luna viitoare 79 de ani. Are doi copii, prinţul moştenitor Haakon şi prinţesa Martha Louise, şi cinci nepoţi.  

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!