Revista de satiră Charlie Hebdo a reușit să stârnească, din nou, un val de indignare, după ce a glumit pe seama atentatelor de la Bruxelles. Pe coperta revistei a fost desenat cântărețul belgian Stromae înconjurat de bucăți din oameni, victime ale exploziilor. Satira nu a fost apreciată, cu atât mai mult cu cât tatăl cântărețului a murit în genocidul din Rwanda din 1994, scrie Le Figaro. 

Foto: Gulliver/ Getty Images 

„Tată unde ești?” întreabă cântărețul de pe coperta Charlie Hebdo. „Aici”, „acolo”, răspund în cor mai multe membre desprinse de corp în urma exploziilor de la Bruxelles.

Familia lui Stromae s-a declarat șocată de copertă și au întrebat dacă cei care au făcut desenul știau că tatăl lui a fost „tăiat în bucăți”. Tatăl cântărețului, un arhitect de succes, a fost ucis în timpul genocidului din Rwanda din 1944. Melodia lui Stromae „Papaoutai”, despre un copil care își caută tatăl, a ajuns hit mondial.

Înainte să ajungă la chioșcurile de ziare, coperta a fost publicată pe internet. Părerile au fost împărțite între cei care au acuzat revista că este „vulgară” și „indecentă” și cei care au spus că nu este mai mult decât o caricatură.

Revista de satiră s-a amuzat și pe seama atentatelor din 13 noiembrie de la Paris, în care au murit 130 de oameni. De asemenea, nici după atentatul asupra sediului revistei, în care au murit 12 jurnaliști de la Charlie Hebdo, revista nu a încetat cu glumele pe seama profetului Mahommed, amintește Le Figaro.

Un alt moment în care Charlie Hebdo a stârnit indignare internațională a fost după o caricatură cu copilul Aylan Kurdi, care s-a înecat în timp ce încerca să ajungă în Grecia.  

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!