Șeful care și-a dus în concediu, în Franța, 6.400 de angajați

Data publicării:
chinezi in concediu

6.400 de chinezi, angajaţi la aceeaşi companie, au fost trimişi de patron în vacanţă, în Franţa. Uriașul grup a avut un program extrem de încărcat, cu principalele atracţii din Oraşul Luminii, printre care Turnul Eiffel şi Muzeul Luvru. Acesta din urmă a fost închis pentru câteva ore altor vizitatori, pentru a face faţă miilor de turişti chinezi. Presa franceză estimează că grupul de turişti chinezi va cheltui în timpul sejurului aproximativ 13 milioane de euro.

Dacă mulţi au preferat sesiunile de shopping pe Champs Elysee, alţii au fost curioşi să guste preparate specifice bucătăriei franceze. „Am venit pentru a mânca melci, pui şi pentru un pahar de vin bun. A fost foarte gustos”, spune un turist.

În cifre, excursia-gigant înseamnă pentru compania chineză o cheltuială de 2000 de euro de persoană: în total, 12,8 milioane de euro. Preşedintele companiei nu se gândeşte la bani şi spune că este fericit că a putut să îşi răsplătească angajaţii cu o excursie pe cinste.

„Franţa a fost prima opţiune pentru mine, pentru că este o ţară bună, care atrage mulţi turişti. În plus, China şi Franţa au o relaţie bună de foarte mult timp”, a spus Li Jinyuan, preşedintele Tiens Group.

Previzibil, oficialii francezi sunt şi ei deosebit de încântaţi.

„Pentru Franţa este extrem de interesant, atât pe plan cultural, cât şi pe plan economic. Turismul este creator de locuri de muncă şi aducător de profit aici, în Franţa, şi sper ca şi alte mari companii chineze să le urmeze exemplul”, spune Laurent Fabius, ministrul francez de Externe.

Li Jinyuan a fondat compania Tiens Group în 1995, iar în prezent acoperă domenii precum biotehnologie, sănătate, comerț electronic și turism. Omul de afaceri, în vârstă de 57 de ani, este listat în topul Forbes în primii o mie de miliardari ai lumii. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri