Serviciile secrete americane au început o anchetă cu privire la modul în care Kremlinul ar fi infiltrat unele partide din Europa şi le finanţează pe ascuns, de vreo zece ani.

Embed:

James Clapper, directorul Comunităţii Naţionale de Informaţii a Statelor Unite, ar fi fost însărcinat de Congres să conducă această anchetă, conform unei exclusivităţi a publicaţiei britanice The Telegraph.

Rusia ar fi pompat bani în partide din Franţa, Olanda, Ungaria, Austria şi Cehia. Oficialii nu au arătat care sunt partidele suspectate de finanţarea Rusiei, însă printre ele probabil se numără Jobbik din Ungaria, Zorii Aurii din Grecia, Liga Nordului din Italia şi Frontul Naţional din Franţa, care a primit un împrumut de 9 milioane de euro de la o bancă rusească, în 2014.

Serviciile americane vor ancheta dacă serviciile secrete ruseşti finanţează partide şi fundaţii, cu intenţia de a „submina coeziunea politică" a Uniunii Europene, de a crea agitaţie împotriva scutului antirachetă al NATO şi de a submina încercările de a găsi alternative la energia rusească.

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!