Şapte state de pe Coasta de Est a Statelor Unite au decretat stare de urgenţă din cauza unei furtuni care a lovit regiunea. 85 de milioane de oameni sunt în calea pericolului. Şase persoane şi-au pierdut viaţa, 120.000 au rămas fără curent electric, iar peste 6.500 de zboruri au fost deja anulate. Meteorologii vorbesc despre o furtună de proporţii istorice. În Washington D.C., se aşteaptă ca stratul de zăpadă să depăşească 70 de centimentri, un nou record. În New York, pe lângă ninsori, autorităţile se tem şi de inundaţii din cauza oceanului agitat.

Embed:

 

Autorităţile din capitala federală Washington au lansat avertismente serioase pentru cetăţeni.

Muriel Bowser, primarului oraşului Washington D.C.: „Ne aşteptăm să vedem copaci căzuţi şi linii de tensiune rupte. Vântul este aşteptat că bată cu 50 km/h până la 80 km/h”.

Chris Geldart, director al departamentului pentru situaţii de urgenţă al Departamentului de Securitate Naţională: „Această furtună va fi letală. Avem nevoie ca oamenii să nu iasă pe străzi”.

Speriaţi de avertizări, locuitorii din Washington au luat cu asalt magazinele ca să-şi facă provizii pentru următoarele zile.

„Magazinele sunt foarte goale. Nu sunt legume proaspete. Aşa că dacă nu faci un fel de mâncare care să nu se strice, ca spaghete sau lasagna, cred că o să fi cam înfometat”.

„Este gol, parcă e un magazin sovietic. Nu-mi vine să cred”.

În New York, oficialii se tem mai mult de inundaţii, mai ales că zona ameninţată acum este cea devastată de uraganul Sandy în 2012. Autorităţile sunt gata să evacueze locuitorii din cartiere aflate lângă coastă, precum Brooklyn şi Queens.

Andrew Cuomo, guvernatorul statului New York: „Suntem îngrijoraţi de posibilitatea unor inundaţii în zonele de coastă, aici în oraşul New York şi mai mult în Long Island. Inundaţiile pot provoca pagube masive, cum am văzut pe pielea noastră de mai multe ori”.

Ameninţarea de furtună este valabilă până mâine.

 

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!