În statul american Michigan este stare de urgență din cauza apei contaminate cu plumb în orașul Flint. Starea de urgenață a fost decretată, sâmbătă, de președintele Barack Obama la solicitarea guvernatorului statului Michigan, relatează Agerpres.

Foto: Gulliver/ Getty Images

Decizia președintelui autorizează Departamentul pentru Securitate Internă și Agenția Federală pentru Situații de Urgență (FEMA) să coordoneze eforturile pentru a ajuta populația locală furnizând asistența necesară și luând măsurile urgente necesare", a precizat Casa Alba într-un comunicat.

După ce a ignorat luni de zile solicitările oamenilor care au afirmat că s-au îmbolnăvit din cauza apei consumate, guvernatorul statului Michigan, Rick Snyder, a decretat în cele din urmă la începutul lunii ianuarie stare de urgență sanitară în Flint, un oraș cu o sută de mii de locuitori.

Măsura a fost anunțată după deschiderea de către Ministerul de Justiție al SUA a unei anchete privind gestionarea crizei apei potabile după ce s-au descoperit numeroase cazuri de intoxicație cu plumb în cazul copiilor din oraș.

 

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!