Republicanul Ted Cruz a înregistrat două victorii importante în faţa lui Donald Trump. Senatorul de Texas a câştigat două dintre cele patru state în care au avut loc alegeri preliminare în acest weekend, iar magnatul imobiliar a câştigat celelalte două scrutine. Dominaţia lui Donald Trump în preferinţele republicanilor nu mai poate fi pusă la îndoială, însă Ted Cruz poate deveni candidatul alternativ.

Embed:

 

În primul stat care a anunţat rezultatele votului, Kansas, Donald Trump a suferit o înfrângere usturătoare în faţa lui Ted Cruz, care a luat peste 48 la sută din voturi. Pe locul trei, la distanţă mare şi cu doar 16 la sută din voturi s-a clasat Marco Rubio. Astfel, senatorul de Texas devine tot mai mult o alternativă viabilă a republicanilor la mişcarea populară condusă de Donald Trump.

Ted Cruz, senator de Texas: „Ţipătul pe care îl auziţi, urletul care vine de la Washington D.C., este teama de lucrurile pe care oamenii le pot face atunci când sunt împreună”.

Donald Trump şi-a pus fanii să jure că-l vot

Donald Trump a trecut repede peste rezultatele din "Super Sâmbătă" şi şi-a îndreptat atenţia către Florida, unul dintre statele decisive, cu un număr mare de delegaţi. Magnatul imobiliar îşi doreşte atât de mult victoria aici, încât şi-a pus fanii să jure că-l votează.

Următorul mare test electoral este pe 15 martie, atunci când Florida, illinois, Ohio, Missouri şi Carolina de Nord îşi vor alege favoritul din rândurile republicanilor. Analiştii spun că dacă Donald Trump câştigă în Florida şi Ohio, va fi aproape imposibil de oprit şi va deveni candidatul la preşedinţie.

 

 

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!