V. Putin: „Oricât de urât a fost regimul lui Stalin, cu toate represiunile şi deportările etnice, nu a încercat niciodată să extermine” un grup etnic

Data publicării:
putin vladimir-2

Foto: Mediafax

„Încercările de a le pune pe acelaşi plan sunt absolut fără fundament", a afirmat Vladimir Putin, în cadrul sesiunii anuale de întrebări şi răspunsuri cu cetăţenii, relatează agenția citată de Mediafax.

„Oricât de urât a fost regimul lui Stalin, cu toate represiunile şi deportările etnice, nu a încercat niciodată să extermine” un grup etnic, a adăugat liderul rus.

El a recunoscut însă că există un motiv pentru care se fac astfel de comparaţii.

„După cel de-al Doilea Război Mondial, am încercat să impunem statelor est-europene modelul nostru de dezvoltare şi am făcut-o prin forţă”, a afirmat Putin, potrivit paginii electronice a agenţiei Tass. El a adăugat că acest lucru nu a fost corect şi „continuă să se întoarcă împotriva” ruşilor şi în prezent.

„De altfel, americanii se poartă la fel, încercând să impună modelul lor practic întregii lumi. Şi ei se îndreaptă spre un eşec”, a conchis Vladimir Putin.

Preşedintele rus răspunde joi întrebărilor cetăţenilor, fără să accepte întrebări din străinătate, în cadrul celei de-a 13-a sesiuni a „liniei directe cu Vladimir Putin”, care a început la ora 12.00 (12.00, ora României), programul fiind difuzat în direct de mai multe posturi de televiziune şi de radio.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri