Valeriu Streleț, noul premier moldovean, vrea energie electrică din România

Data publicării:
valeriu strelet fb iulie 2015

Într-un interviu acordat postului public de televiziune de la Chişinău, noul premier moldovean a vorbit despre nevoile stringente ale ţării la momentul actual.

Valeriu Streleţ, premierul Republicii Moldova a declarat că „principala problemă, pe care trebuie să o rezolvăm din perspectivă medie, e să ne asigurăm securitatea energetică, pentru că, din cauza faptului că depindem, suntem practic, aş spune, ostatici ai unei singure resurse de aprovizionare din extern cu energie electrică. E periculos”.

Moderator: România de ani de zile ne propune să luăm energie electrică de la ea. De ce nu luăm?

Valeriu Streleț: „Iată de ce eu voi acorda acestei probleme o atenţie prioritară, mai ales că e inclusă şi în programul de activitate al Guvernului şi anume construirea sistemelor de interconexiune cu sistemul energetic european. Fireşte că prin România, prin intermediul României” .

Preşedintele Klaus Iohannis a salutat învestirea noului Guvern al Republicii Moldova într-o postare pe Facebook. „Știu că sarcinile care stau în fața executivului de la Chișinău nu sunt deloc ușoare, însă vreau ca partenerii noștri să fie convinși că vor avea în România cel mai important sprijin în direcția depășirii dificultăților economice și a continuării parcursului pro-european.”

Şi şeful cabinetului de la Bucureşti a felicitat noua echipă ministerială de la Chişinău. „Guvernul României şi eu personal vom fi cei mai apropiaţi parteneri şi prieteni pentru aceştia, aşa cum am fost şi pentru Guvernele Iurie Leancă şi Chiril Gaburici!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Valeriu Streleţ a fost susţinut de formaţiunile din coaliţie, care deţin majoritatea în Legislativ. A primit vot favorabil din partea a 52 de deputaţi, în timp ce 41 au votat împotriva acestuia. Din plen nu au lipsit momentele tensionate. 

După votul din Parlament, membrii Guvernului au mers la sediul Preşedinţiei, pentru ceremonia de învestire a noului Executiv.

Valeriu Streleţ este deputat din 2009, are 45 de ani şi a studiat Istoria şi Economia. Postul de prim-ministru al Republicii Moldova rămăsese vacant după demisia de luna trecută a lui Chiril Gaburici, care şi-ar fi falsificat diploma de Bacalaureat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri