Vladimir Putin: NATO şi-a accentuat retorica şi acţiunile agresive. Va trebui să întărim capacităţile defensive

Data publicării:
Conferinta anuala Vladimir Putin kremlin 7

 

Noi ne-am afirmat disponibilitatea pentru dialog în nenumărate ocazii, dar, aşa cum s-a întâmplat înaintea celui de-Al Doilea Război Mondial, nu vedem vreo reacţie pozitivă din partea Vestului. Din contră, NATO şi-a accentuat retorica şi acţiunile agresive, iar acum se află chiar la graniţele Rusiei. De aceea va trebui să găsim mijloace pentru a întări capacităţile defensive ale Rusiei”, a spus Vladimir Putin.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, declarase anterior într-un interviu pentru Radio Svoboda (Radio Free Europe/Radio Liberty) că Rusia și-a majorat de trei ori cheltuielile pentru apărare din 2000 și s-a dotat cu echipamente noi și arme moderne, amintește Agerpres.

Observăm de mai mulți ani cum Rusia își consolidează capacitățile de la Marea Barents până la Marea Baltică și Kaliningrad și de la la Marea Neagră până în estul Mediteranei. Acesta este unul dintre motivele pentru care NATO își aduce forțele sale armate în conformitate cu această situație, întărindu-le capacitatea de luptă”, declarase Stoltenberg, citat de Interfax. Din același motiv, NATO a decis o suplimentare de trupe pe flancul său estic, a mai adăugat el.

Dar nu vrem un nou război rece. Nu vrem o confruntare cu Rusia, de aceea luăm doar măsuri defensive. Aceste măsuri corespund obligațiilor noastre internaționale, inclusiv Actului Fondator NATO-Rusia”, a subliniat Jens Stoltenberg.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri