Vladimir Putin anunţă că i-ar putea acorda azil preşedintelui sirian Bashar al-Assad, dacă acesta va fi nevoit să îşi părăsească ţara. Totuşi, liderul rus crede că e prea devreme să se gândească la varianta aceasta. Mai întâi, spune el, e nevoie de votul sirienilor. Ei vor decide dacă Assad trebuie sau nu să îşi caute adăpost într-o altă ţară. Declaraţia a fost făcută într-un interviu pentru cotidianul german Bild. Tot aici, Vladimir Putin a continuat şi disputa cu Ankara pe tema bombardierului rus doborât de Turcia anul trecut. Vladimir Putin cere din nou autorităţilor turce să îşi ceară scuze. De la Ankara, primeşte însă acuzaţii.

Embed:

„Turcia face parte din NATO. Cu toate acestea, problemele de acum nu ţin de apartenenţa la NATO a Turciei, nimeni nu a atacat Turcia. În loc să ne ofere o explicaţie pentru crima de război pe care au comis-o prin doborârea avionului nostru care se afla într-o misiune împotriva teroriştilor, conducerea turcă a dat fuga la sediul NATO în căutare de protecţie, ceea ce e oarecum ciudat şi, în opinia mea, umilitor pentru Turcia. Dacă Turcia are diverse interese în statele vecine, asta înseamnă că NATO trebuie să legitimeze aceste interese? Sper ca astfel de evenimente să nu se transforme în conflicte militare de amploare. Dar dacă interesele şi securitatea Rusiei sunt ameninţate, Rusia va opune rezistenţă. Toată lumea trebuie să ştie asta,” a declarat Vladimir Putin, preşedintele Federaţiei Ruse.

Rusia foloseşte această luptă împotriva terorismului drept pretext pentru a interveni în Siria şi a ajuta regimul Assad. Intervenţia Rusiei nu face decât să amplifice problemele din regiune. Rusia nu luptă împotriva Stat Islamic, Rusia pregăteşte terenul pentru a crea un stat sirian marionetă în jurul provinciei Latakia. Ei îi ţintesc pe fraţii noştri turkmeni din această zonă,” spune Recep Erdogan, preşedintele Turciei.  

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!