Viiturile continuă să facă probleme în Marea Britanie. Un oraş din nordul Angliei a fost împărţit în două după ce un pod vechi de aproape 300 de ani s-a prăbuşit din cauza apelor. De asemenea, în Anglia şi Ţara Galilor sunt în vigoare 130 de alerte şi avertismente de inundaţii. În schimb, în Germania, pare că a venit deja primăvara. Meteorologii spun că iarna îşi va intra în drepturi abia la începutul noului an.

Embed:

Un pod de piatră din secolul 18 din oraşul Tadcaster din nordul Angliei s-a prăbuşit seara trecută din cauza inundaţiilor. De asemenea, au fost rupte şi mai multe conducte de gaz. Soldaţii au fost trimişi să evacueze locuitorii din apropiere, de teama unei posibile explozii.

Autorităţile britanice spun că a crescut foarte mult numărul de furturi din casele afectate de inundaţii, lăsate nesupravegheate după ce locatarii au fost evacuaţi. În apropiere de Manchester, mai mulţi motociclişti au găsit o soluţie pentru această problemă: au început să patruleze de străzi ca să prevină jafurile

La început, oamenii erau un pic intimidaţi de noi, dar când le-am spus cine suntem şi ce vrem să facem, ne-au acceptat repede,” povesteşte un motociclist.

În schimb, în Germania, iarna pare foarte îndepărtată. La Frankfurt, copacii au început să înmugurească, Soarele strălucea, iar temperaturile erau ca de primăvară.

Meteorologii germani spun că abia de anul nou vremea va reveni la normal. 2015 a fost declarat cel mai cald an de la începutul măsurătorilor, adică din ultimul secol.  

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!