Jens Stoltenberg: Vom transforma o brigadă românească într-una multinaţională

Data publicării:
jens

Actualizare 12:00. Klaus Iohannis a reacționat la anunțul făcut de secretarul general al NATO. Președintele român a informat că a ajuns la Varșovia, undeva va începe peste câteva ore Summitul NATO, „în cadrul căruia voi promova proiecte importante pentru securitatea României”.

Astăzi, Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a anunțat ca Alianța va transforma o brigadă românească într-o brigadă multinațională pentru a întări prezența NATO în Sud-Estul Europei și pentru apărarea împotriva atacurilor venite din afara Alianței. Declarația confirmă astfel că inițiativele și obiectivele propuse de România la acest Summit prind contur și se vor regăsi în documentele finale ale reuniunii”, se arată într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a președintelui Klaus Iohannis.


În Estonia, Letonia, Lituania şi, aici, în Polonia, vom desfăşura prin rotaţie batalioane multinaţionale în fiecare dintre aceste ţări. De asemenea, vom transforma o brigadă românească într-una multinaţională, pentru a consolida prezenţa NATO pe flancul sud-estic. Vom întări şi sistemele defensive împotriva ameninţărilor cibernetice, a unor eventuale atacuri cibernetice şi atacuri cu rachete balistice din afara spaţiului euroatlantic”, a anunțat Jens Stoltenberg, secretarul general NATO.

Citți și comentariul lui Dan Cristian Turturică ”De cine nu ne poate proteja NATO”

Aflaţi mai multe despre importanţa acestui summit, urmăriți articolele noastre din categoria Summit NATO 2016. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri