Cum pregătim dosarul de daună

Data publicării:
actedaune rca

După un accident în care maşina v-a fost avariată, primul pas este încheierea unei constatări amiabile. În cazul în care nu vă înţelegeţi cu celălalt participant la trafic, anunţaţi Poliţia, care va încheia un proces verbal.

Pentru deschiderea dosarului de daună, trebuie să luaţi legătura cu societatea de asigurare a şoferului vinovat. Atenţie! Inspectorul de daună este obligat să vă dea o copie a procesului-verbal de constatare a pagubelor, dar şi lista documentelor necesare la dosarul pentru plata reparaţiilor.

Avem nevoie, printre altele, de constatarea amiabilă sau procesul verbal de la Poliţie, actul de identitate al şoferului, talonul maşinii şi cererea de despăgubire.

Vorbim despre minimum necesar pentru deschiderea dosarului de daună. Însă, inspectorii pot solicita, de la caz la caz, acte suplimentare după efectuarea constatării. Asiguratorul este obligat să facă plata dosarelor de daună în cel mult 10 zile de la data depunerii ultimului document.

Dacă există suspiciuni în legătură cu accidentul, asiguratorul poate face investigații, însă nu mai mult de 3 luni de la data avizării daunei.

Ce acte trebuie să luăm de la inspectorul de daună

copie proces-verbal constatare pagube

-număr dosar deschis; piese avariate

-listă documente necesare dosar de daună

Documente pentru dosarul de daună

1. constatare amiabilă sau proces verbal Poliţie

2.autorizaţie reparaţie

3. permis de conducere

4. Poliţa RCA (şofer vinovat de accident)

5. certificat de înmatriculare maşină avariată

6. cartea de identitate

7. procura notarială (dacă este cazul)

8. delegaţie (dacă maşina aparţine unei persoane juridice)

9. cerere de despăgubire

10. alte acte (cerute de inspector)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri