DIGIMATINAL. BMW 3.0 CSL Hommage - elegant și sportiv

Data publicării:
bmw hommage

Printre studiile de design și cele mai frumoase exemplare auto expuse la un eveniment dedicat conceptelor și mașinilor vintage, producătorul bavarez a venit cu noul BMW 3.0 CSL Hommage Concept. Datorită construcției ultraușoare inteligente și a materialelor moderne, conceptul aduce caracterul modelului inițial în secolul XXI, pe care îl prezintă într-o formă nouă și interesantă.

Dacă materialul preferat pentru BMW 3.0 CSL în anii 70 era aluminiul, astăzi vorbim de fibră de carbon sau plastic ranforsat cu fibră de carbon. Aceste materiale sunt și mai rezistente, și mai ușoare decât aluminiul. Iar mașina expusă utilizează aceste materiale high-tech din belșug.

În materie de design, BMW 3.0 CSL Hommage este o viziune de atletism pur. Caroseria alungită începe cu deflectoare de aer specifice, pasaje puternice ale roților și spoilere proeminente pe acoperiș și în spate. Deflectorul de aer din față contribuie la ventilarea compartimentului motor, în timp ce aripile de pe roțile spate asigură debitul optim de aer în jurul automobilului. Retrovizoarele laterale mici contribuie la reducerea suplimentară a rezistenței aerodinamice. Spoilerul spate mare crește forța de apăsare asupra punții spate propulsoare, astfel că îmbunătățește transmisia puterii.

În partea frontală se remarcă grila radiatorului, care este una înaltă, ca amintire a stilului vertical al grilei din anii 70. Dimensiunea și profunzimea spațială a acesteia simbolizează puterea motorului cu șase cilindri dispuși în linie. La interior, toate elementele sunt cele absolut necesare. Fiecare componentă are un design de înaltă calitate, dar și o funcție structurală sau pentru condus.

Mai multe imagini de la prezentarea mașinii, din Italia, vedeți sâmbătă, de la ora 10:30, în emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri