Obezitatea ar putea influența industria auto

Data publicării:
obez la volan - la presse.ca

Industria auto nu își face iluzii că problema obezității se va rezolva prea rapid, așa că mașinile vor fi adaptate la dimensiunile șoferilor.

Sheryl Connelly, cea care studiază pentru Ford tendințele de piață, a declarat pentru The Telegraph că adevărata problemă va fi cea a siguranței în trafic.

Un șofer supraponderal are o viteză mai mică de reacție în cazul apariției unui eveniment neprevăzut. Prin urmare, automobilele vor trebui dotate cu mai multe sisteme automate de frânare sau de ocolire a obstacolelor.

Șoferii supraponderali ar putea fi mai în siguranță în automobilele care se conduc singure, testate de Google și de mai mulți constructori mari.

În același timp, vor trebui să fie gândite și centurile de siguranță. Vor trebui să fie mai lungi și mai ușor de ajustat. În caz contrar, șoferii supraponderali ar putea fi tentați să conducă fără centură.

Și, nu în ultimul rând, scaunele vor trebui să fie mai mari, la fel și distanța dintre șofer și volan. Asta nu va însemna neapărat că mașinile vor crește în dimensiuni. Ci pur și simplu va fi rearanjat interiorul. Pe termen lung, tendința este reducerea numărului de locuri al automobilelor, pentru că mașinile circulă rareori pline. Așadar, automobilele viitorului ar putea avea scaune mai puține, dar mai mari.

Companiile auto își bazează prognozele privind problema obezității pe studii clinice, dar și de consum, care arată că populația globului are o greutate din ce în ce mai mare, dar nu este îngrijorată pe cât ar trebui să fie de această situație. Pentru unii consumatori, plăcerea de a mânca anumite alimente este mai importantă decât impactul pe care îl au acele alimente asupra organismului.

Iar creșterea numărului de supraponderali are un impact negativ și asupra mediului. Un studiu publicat în 2009 arată că o creștere a greutății șoferilor cu 10% în perioada 1999-2005 a redus cu 2,5% eficiența automobilelor. Greutatea suplimentară a șoferului sau pasagerilor majorează consumul de carburanți și, automat, emisiile de carbon.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri