Atacurile cibernetice lovesc val după val

Data publicării:
hacker 123-2

Ofiţerii care luptă împotriva infractorilor 2.0 şi specialişti în domeniul informatic din toată lumea se întâlnesc frecvent ca să facă schimb de informaţii şi soluţii pentru combaterea şi prevenirea atacurilor cibernetice.

Cum a evoluat în ultimul an domeniul pericolelor cibernetice? Ştim că există hackeri, există date bancare care sunt furate, dar în afară de asta, care au existat şi anul trecut, a mai apărut ceva nou de atunci?

Trăim chiar într-o eră nouă deja, hacking pe frontul de bani. Va exista întotdeauna. Problema este că sunt deja în mâna multinaţionalelor crimelor. Sunt organizaţii mafiote columbiene sau mexicane care au o forţă de impact cyber echivalentă la un stat ca Statele Unite. Au angajat hackeri din toată lumea”, a spus Laurent Chrzanovski, reprezentant WebAcademy. 

Deci nu ştiţi dacă hackeri din România sau Ucraina sau din China acţionează? „Nu, poate foarte bine să acţioneze pentru cartelul din Cali sau cel din Vera Cruz. Asta e prima chestie. Există evenimente geopolitice majore, ca Statul islamic şi războiul din Ucraina. Este un val total: atac după atac, anumite state şi multă multă mafie din toate zonele cu toţi hackerii lor, pentru că este foarte simplu de derivat ultimul transmitor care atacă. De fapt eu de la Sibiu vă atac pe dumneavoastă de la Bucureşti, mă fac 4-5 releuri şi tehnicianul vă spune "suntem atacaţi de la Moscova". Nu, este atac de la Sibiu pur şi simplu. De fapt toată lumea a profitat, mai ales mediul criminal organizat, asta care nu are graniţe, de această destabilizare geopolitică şi era cea mai mare temă a tuturor. Şi asta conştientizează foarte puţin cetăţeanul”, a spus Laurent Chrzanovski, reprezentant WebAcademy. 

Astăzi de la 22.30 vom afla mai multe despre infractorii cibernetici, de la responsabilii cu securitatea informatică la nivel european, în emisiunea Pasaport diplomatic cu Balazs Barabas la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri