CNN va folosi drone pentru a transmite imagini

Data publicării:
reporter samuel burke cnn cu drona

Samuel Burke, reporter CNN, testează o dronă

Folosite mai întâi în scopuri militare, utilizarea privată a dronelor e ca și interzisă în Statele Unite, cu mici excepții – în orice caz, trebuie să zboare la altitudine joasă și departe de aeroporturi.

„Obiectivul nostru este de a obține echipamente de calitate superioară față de ceea ce există în prezent în uzul civil și de a avea o gamă variată de opțiuni pentru a produce un video-jurnalism de calitate, folosind o serie de drone (vehicule aeriene fără pilot)”, a declarat David Vigilante, vicepreședinte CNN, într-un comunicat postat pe site-ul CNN

Testele vor fi făcute în colaborare cu Georgia Tech Research Institute, care are sediul la Atlanta, ca și canalul de televiziune.

„Dronele reprezintă o oportunitate serioasă pentru presă”, a recunoscut un reprezentant al FAA.

Dronele sunt foarte apreciate pentru potențialul pe care îl oferă în acoperirea unor evenimente în desfășurare, sportive sau culturale, pe care le pot surprinde de sus, din unghiuri inedite. În aceste condiții, tot mai multe voci din SUA cer să fie adoptată o legislație care să reglementeze folosirea dronelor.

În afară de rezervele referitoare la respectarea vieții private, una din marile reticențe legate de autorizarea dronelor ține de riscul unor coliziuni aeriene. Circa 190 de cazuri de zboruri ale unor drone în apropierea unui avion au fost înregistrate de FAA în mai puțin de un an.

CNN Money face AICI o demonstrație video despre cum ar putea funcționa aceste drone.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri