Site-ul Facebook, indisponibil o jumătate de oră. În spatele atacului s-ar afla hackeri cu presupuse simpatii jihadiste

Data publicării:
FACEBOOK PICAT

ACTUALIZARE 12.45. Facebook a invocat probleme tehnice legate de schimbări la sistemele de configurare pentru a justifica o cădere de 50 de minute care a avut loc în această dimineaţă. Astfel, oficialii reţelei sociale dezmint zvonurile cum că ar fi fost victima unui atac informatic. Gruparea de hackeri Lizard Squad, care a atacat Sony anul trecut, a postat pe Twitter un mesaj prin care îşi revendica atacul asupra Facebook, Instagram si Tinder.

"Multe persoane au avut probleme de acces la Facebook şi Instagram. Nu a fost însă din cauza unui atac informatic al unei terţe părţi, ci din cauza introducerii unor schimbări care au afectat sistemele noastre de configuraţie", precizează un comunicat Facebook, citat de AFP.

ACTUALIZARE 10.09. De vină ar fi atacul unui grup de hackeri intitulat Lizard Squad, despre care presa internaţională a scris de mai multe ori că are legături cu terorismul jihadist şi cu Statul Islamic.

Gruparea Lizard Squad, care s-a autointitulat şi Califatul Virtual, şi-a asumat responsabilitatea pentru atacurile informatice asupra site-urilor Malaysia Airlines şi Sony.

ACTUALIZARE 9.09. Facebook și Instagram și-au revenit. Utilizatorii își pot accesa, din nou, conturile.


Cei care au încercat să își acceseze contul de Facebook au fost anunțați că rețeaua nu funcționează și că se lucrează pentru remedierea defecțiunilor în cel mai scurt timp.

Facebook a mai avut probleme și în septembrie, când a picat de două ori.  

Deocamdată, nu se știe de ce au picat Facebook și Instagram, notează thenextweb.com. Potrivit sursei citate, serviciul de mesagerie WhatsApp, deținut de Facebook, funcționează la parametri normali. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri